Ukrajinci se hvale: Rusi moraju da nam plate 1, 3 mlrd zbog Krima

Izvor: B92, 27.Nov.2018, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinci se hvale: Rusi moraju da nam plate 1, 3 mlrd zbog Krima

Najveća ukrajinska državna banka saopštila je da je sud u Parizu presudio da Rusija mora da plati 1,3 milijarde dolara odštetu za imovinu oduzetu na Krimu.

Pres-služba ukrajinske Oščadbanke saopštila je da je sud presudio u njenu korist, navodeći da će banka sada preduzeti sve moguće mere da dobije novac od Rusije.

To bi moglo da uključi i zaplenu ruske imovine u inostranstvu, navela je banka. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ovo je saopšteno u trenutku izbijanja novih tenzija između Ukrajine i Rusije, kada je Rusija zarobila brodove ukrajinske ratne mornarice blizu Krima.

Zvaničnik banke Andrij Pišnoho je pozvao druge ukrajinske kompanije da se obrate međunarodnoj arbitraži povodom imovine zaplenjene na Krimu. Rusija nije odmah reagovala na tu presudu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.