Ukrajinci rasporedili vojnike, spremni su

Izvor: B92, 04.Maj.2023, 12:04

Ukrajinci rasporedili vojnike, spremni su

Ukrajinske oružane snage rasporedile su nekoliko desetina hiljada svojih pripadnika, pripremljenih za ofanzivu na liniji kontakta u Zaporoškoj oblasti.

To je danas rekao Vladimir Rogov, lider proruskog pokreta "Mi smo zajedno".

"Sada je nekoliko desetina hiljada ukrajinskih boraca na liniji kontakta u Zaporoškoj oblasti... Nažalost, oni imaju dovoljno pripadnika svojih snaga da izvedu ofanzivu, rasporedili su dovoljan broj boraca koji mogu da dejstvuju na zaporoškom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << području", tvrdi Rogov u izjavi za TAS.

Rogov je rekao da su u sredu uveče ukrajinske snage pokušale da izvedu napad blizu Orehova, ali da su se povukle pošto su izgubili 30 ljudi i deo opreme, a da je borba trajala oko jedan sat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.