Ukrajinci love Ruse VIDEO

Izvor: B92, 16.Sep.2023, 13:46

Ukrajinci "love" Ruse VIDEO

Ukrajinska vojska saopštila je u petak da su zauzeli selo u blizini Bahmuta, istočnog grada koji je pao u ruske ruke u maju nakon višemesečne opsade.

Ruska strana je pretrpela značajne gubitke i gubitak opreme, dok su ukrajinske trupe uspele da utvrde neka područja, navedeno je u izveštaju Generalštaba ukrajinskih oružanih snaga.

Ukrajinska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vojska objavila je snimke iz potpuno uništenog sela.

"Andrejevka više ne postoji, ali to je važno područje. To je bitna stvar. Sada možemo da preduzmemo dalje korake", poručio je portparol Treće jurišne brigade Oleksandr Borodin.

Andrejevka se nalazi na uzvišenom tlu što će ukrajinskoj artiljeriji omogućiti delovanje u tom području, ocenio je Oleksandr Musijenko, vojni analitičar iz Kijeva.

Zamenik komandanta Treće jurišne brigade Maksim Žorin objavio je na svom Telegram kanalu snimak napada dronom na ruske snage.

"Tokom borbi za Andrejevku uspeli smo da zarobimo veliki broj ruskih oficira i komandanata, ali i mnogo vojnika. Ovo je jedna takva epizoda. Ruski oficir u vozilu pokušava da pobegne sa položaja, ali dron s kamerom ima drugačije planove za njega", napisao je Žorin.

Na snimku se vide dva vozila kako se ubrzano udaljavaju tražeći spas, ali nedugo zatim jedan dron udara tačno u vrata vozača jednog od njih.

Tokom svoje tromesečne kontraofanzive, Ukrajina je izveštavala o sporom, ali stabilnom napretku protiv učvršćenih ruskih položaja, vraćajući niz sela i napredujući na bokove Bahmuta.

Predsednik Volodimir Zelenski i drugi zvaničnici odbacili su zapadne kritičare koji kažu da je ofanziva prespora i ometana strateškim greškama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.