Ukrajinci istražuju: Sumnjaju u Zalužnjeg?

Izvor: B92, 18.Dec.2023, 10:03

Ukrajinci istražuju: Sumnjaju u Zalužnjeg?

Ukrajinska bezbednosna služba istražuje uređaje za prikupljanje informacija koji su pronađeni u kancelariji koju bi ubuduće trebalo da koristi Valerij Zalužnji.

Istraga je pokrenuta po članu krivičnog zakona Ukrajine o "protivpravnom sticanju, prodaji ili korišćenju posebnih tehničkih sredstava za prikupljanje informacija", saopštila je bezbednosna služba na platfromi Telegram.

"Naglašavamo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da uređaj nije pronađen u kancelariji Zalužnjeg, već u jednoj od prostorija koje bi u budućnosti mogao koristiti za rad", dodato je u sapštenju bezbednosne službe, gde je naglašeno da taj uređaj nije bio u operativnom stanju, preneo je Rojters.

Glavnokomandujući ukrajinske vojske Zalužnji i predsednik Ukrajine su u konfrontaciji u vezi sa ratom sa Rusijom, jer general tvrdi da sukob ulazi u fazu koja bi dozvolila Moskvi da obnovi svoje vojne snage, s čim se Zelenski ne slaže, navodi agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.