Ukrajinci imaju moćan plan?

Izvor: B92, 25.Feb.2024, 13:22

Ukrajinci imaju moćan plan?

Ukrajinski ministar odbrane Rustem Umerov izjavio je danas da je Ukrajina već pripremila "moćan" plan za 2024. godinu, koji će dati rezultat.

"Činimo sve moguće i nemoguće da napravimo proboj. Plan za 2024. već postoji. Ne govorimo o tome javno. On je moćan, jak, daje ne samo nadu, već će dati i rezultate u 2024. godini", rekao je Umerov na konferenciji "Ukrajina. Godina 2024", prenosi Interfaks Ukrajina.

Prema njegovim rečima, rat Rusije protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajine je najveći rat od Drugog svetskog rata.

"Imamo liniju fronta dužine 3.200 kilometara, imamo intenzivna borbena dejstva na liniji fronta dužine 1.200 kilometara", naveo je Umerov.

Istakao je da je u toku rad na utvrđivanju položaja, da je on koordinisan i da postoji zajednička grupa ministarstava koja je zadužena za to.

"Do sada smo opremili više od nekoliko hiljada uporišta, da ne govorim koliko i čega, vatrenih položaja", rekao je Umerov.

Prema njegovim rečima, Rusija je od početka invazije u februaru 2022. godine na Ukrajinu ispalila više od 8.000 hiljada projektila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.