Ukrajinci čiste: Rusi pobegli u brda?

Izvor: B92, 06.Sep.2023, 10:51

Ukrajinci "čiste": Rusi pobegli u brda?

Ukrajinske snage su nedavno izvestile da su zauzele Robotina i izgleda da je Rusija konačno priznala da su se njene trupe povukle iz sela u regionu Zaporožja.

"Ruska vojska je napustila – taktički napustila – to naselje jer nema smisla ostati na goloj površini bez mogućnosti kopanja rovova“, rekao je Jevgenij Balicki, visoki zvaničnik u regionu kojeg je imenovala Moskva.

"Zato je naša vojska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krenula u brda“, dodao je Balicki.

Čini se da je Ukrajina uspela da probije jednu od najutvrđenijih ruskih odbrane na liniji fronta prilikom osvajanja sela Robotine, piše Skaj njuz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RUSI PRIZNALI DA SU POBEGLI "Ukrajinci osvojili strateški važno selo, napustili smo mesto i otišli u brda"

Izvor: Blic, 06.Sep.2023

Ukrajinske snage su nedavno izvestile da su zauzele Robotine, a čini se da je Rusija konačno priznala da su se njene trupe povukle iz sela u regionu Zaporožja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.