Ukrajinci: Pogođen je

Izvor: B92, 07.Jul.2022, 20:24

Ukrajinci: "Pogođen je"

Tanker koji mesecima pluta Crnim morem pogođen je ruskom raketom, saopštila je danas ukrajinska vojska.

Dve rakete KH-31 ispaljene su na tanker "Milenijum duh" koji je plovio pod zastavom Moldavije i prvi put pogođen ubrzo nakon početka ruske invazije u moru kod Odese, saopštila je operativna komanda ukrajinske vojske. snage najavile. Jedna raketa je pogodila tanker, saopštili su Ukrajinci.

Od tada, tanker pluta Crnim morem bez posade, sa neutvrđenom količinom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dizela na brodu.

.

"Kada je prvi put pogođen, tanker je prevozio više od 500 tona dizel goriva. Zbog blokade pomorskih puteva, tanker je četiri meseca plutao u moru bez posade, kao neka vrsta plutajuće ekološke bombe", saopštila je ukrajinska vojska.

Nije jasno da li je brod potonuo nakon ruskog raketnog udara. Ukrajinska vojska saopštila je da je druga raketa, koja nije pogodila tanker, eksplodirala iznad mora

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.