Ukrajinac uhapšen zbog sabotaže nuklearke

Izvor: RTS, 07.Sep.2014, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinac uhapšen zbog sabotaže nuklearke

Iranske vlasti uhapsile jednog državljanina Ukrajine zbog sumnje da je izvršio sabotažu jedine iranske nuklearne elektrane "Bušer".

Prema pisanju iranskog dnevnog lista Hamšari, uhapšeni "ukrajinski stručnjak" je zaposlen u jednoj ruskoj kompaniji koja učestvuje u upravljanju radom nuklearke "Bušer", javila je agencija AP, prenosi Tanjug.

List nije naveo kad se dogodio akt sabotaže, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << niti kakva je bila priroda te sabotaže.

Zvanični Teheran je više puta optužio SAD i Izrael da rade na sabotaži iranskog nuklearnog programa, za koji iranske vlasti tvrde da je isključivo u mirnodopske svrhe, dok Zapadne sile i Izrael sumnjaju da Teheran potajno radi na razvoju nuklearnog oružja.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Iran, Ukrajinac uhapšen zbog sabotaže nuklearke

Izvor: RTS, 07.Sep.2014

Iranske vlasti uhapsile jednog državljanina Ukrajine zbog sumnje da je izvršio sabotažu jedine iranske nuklearne elektrane "Bušer"...Prema pisanju iranskog dnevnog lista Hamšari, uhapšeni "ukrajinski stručnjak" je zaposlen u jednoj ruskoj kompaniji koja učestvuje u upravljanju radom nuklearke...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.