Ukrajinac pokušao da pobegne iz zemlje preplivavajući reku VIDEO

Izvor: B92, 12.Jan.2024, 21:43

Ukrajinac pokušao da pobegne iz zemlje preplivavajući reku VIDEO

Ukrajinski graničari su juče iz reke Dnjestar u Viničkoj oblasti izvukli muškarca koji je pokušao da ilegalno pređe granicu.

Prema rečima graničara, 35-godišnji muškarac iz Harkova pokušao je da dopliva do Moldavije u ronilačkom odelu sa perajama, prenosi Ukrainska pravda.

"Plivača koji je krenuo da prepliva rastojanje do obale susedne države na vreme je otkrio granični policajac. Da bi sprečili prekršaj i nezgodu, granični policajci su čamcem izvukli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << muškarca. Plivač je odmah odveden na lokaciju gde mu je dat čaj kako bi se zagrejao“, rekli su graničari.

Graničari su na Jutjubu podelili snimak operacije. Na snimku se vidi kako se čamac kreće oko čoveka u vodi. Zatim dvoje ljudi iz čamca pomažu čoveku da uđe u plovilo.

Protiv muškarca je sastavljen zapisnik o prekršaju u vezi sa "nezakonitim prelaskom ili pokušajem nezakonitog prelaska državne granice Ukrajine".

Predmet je prosleđen sudu, koji će odlučivati o kazni. Velika istraga Bi-Bi-Sija krajem prošle godine pokazala je da je skoro 20.000 muškaraca pobeglo iz Ukrajine od početka rata kako bi izbegli regrutaciju.

Još 21.113 muškaraca pokušalo je da pobegne, ali su ih ukrajinske vlasti uhvatile, potvrdio je Kijev. Nakon ruske invazije, većini muškaraca između 18 i 60 godina zabranjen je izlazak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.