Ukrajina želi da nastavi sa borbama, a to plaća Evropa

Izvor: B92, 14.Jul.2023, 18:12

"Ukrajina želi da nastavi sa borbama, a to plaća Evropa"

Bugarski predsednik Rumen Radev rekao je da se protivi isporukama oružja Ukrajini.

Upitan da prokomentariše samit NATO-a održan u Vilnjusu, Radev je pozvao "da se rat u Ukrajini počne trezveno i objektivno procenjivati".

"Naša vlast grozničavo pokušava da nas ubedi da će isporuke vojne pomoć povećati našu bezbednost. Naprotiv, taj sukob se pogoršava. Žrtava je sve više. Što više oružja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 'proguta', to je više mrtvih i više razaranja. Želim da bude jasno da Ukrajina insistira na vođenju tog rata. Međutim, takođe treba da bude jasno da to plaća cela Evropa", rekao je Radev.

On je dodao da sukob u Ukrajini ima nekoliko dimenzija.

"To nije samo vojna dimenzija, nego i ekonomska, socijalna i ekonomska. To je pretnja i rizik za celu Evropu", dodao je bugarski predsednik.

Ranije je Radev u više navrata kritikovao odluku Vlade i parlamenta da Ukrajini isporuči oružje. Isto mišljenje je izneo i na nedavnom sastanku sa ukrajinskim kolegom Vladimirom Zelenskim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.