Ukrajina zatvorila nebo za ruske avione!

Izvor: Mondo, 25.Nov.2015, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina zatvorila nebo za ruske avione!

Ukrajina je zabranila svim ruskim avionima prolazak kroz njen vazdušni prostor, saopštio je danas ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk.

Foto: screenshot/flightradar24

  "Ukrajinska vlada je donela odluku da uvede zabranu na sve tranzitne letove svih ruskih aviokompanija kroz vazdušni prostor Ukrajine", rekao je Jacenjuk na sastanku ukrajinske vlade, preneo je AFP.

Ukrajina je prošlog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << meseca zabranila svim ruskim aviokompanijama da lete za Ukrajinu, ali su ruski avioni mogli da preleću preko njene teritorije.

Odluka je doneta u jeku napetosti između dve države, nakon prisajedinjenja Krima Rusiji prošle godine i konflikta u istočnoj Ukrajini u kome je poginulo više od 8.000 ljudi, naveo je AP.

Ruska gasna kompanija "Gasprom" ranije u toku dana je saopštila da obustavlja isporuku gasa Ukrajini, jer ta država nije uplatila avans za gas.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajina zatvorila vazdušni prostor za ruske avione

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Nov.2015

Ukrajina je zabranila svim ruskim avionima prolazak kroz njen vazdušni prostor, saopštio je danas ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk..."Ukrajinska vlada je donela odluku da uvede zabranu na sve tranzitne letove svih ruskih aviokompanija kroz vazdušni prostor Ukrajine", rekao je Jacenjuk na sastanku...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.