Ukrajina zabranila učešće svojim ekipama u takmičenjima sa Rusima i Belorusima, Bah ističe licemerje

Izvor: Piplmetar.rs, 17.Apr.2023, 01:30

Ukrajina zabranila učešće svojim ekipama u takmičenjima sa Rusima i Belorusima, Bah ističe licemerje

Odluka Ministarstva sporta, koju su kritikovali pojedini ukrajinski sportisti, usledila je nakon što je Međunarodni olimpijski komitet naljutio Kijev, tako što je otvorio put sportistima iz Rusije i Belorusije da se takmiče kao neutralni uprkos ratu u Ukrajini, preneo je Skaj.
Ukrajinsko ministastvo sporta zabranilo je svojim sportskim ekipama da učestvuju u svim takmičenjima – >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << olimpijskim, neolimpijskim i paraolimpijskim, ako u njima učestvuju Rusija i Belorusija.
MOK je prošlog meseca izdao preporuke međunarodnim sportskim federacijama da se sportistima iz Rusije i Belorusije dozvoli da se vrate takmičenjima, a o uslovima će odlučivati same federacije.
Vlade Ukrajine, Poljske i Češke, kao i mnogih drugih zemalja, navele su da sportistima iz Rusije i Belorusije nije mestolice u sportu, a njih je zbog toga kritikovao predsednik MOK Tomas Bah.
„Žalosno je videti da neke vlade ne žele da poštuju većinu u okviru olimpijskog pokreta i sve zainteresovane strane, ni autonomiju sporta. Za žaljenje je što se ove vlade ne bave pitanjem dvostrukih standarda. Nismo videli nijedan komentar o njihovom stavu o učešću sportista iz zemalja 70 ratova i oružanih sukoba koji se odvijaju širom sveta“, rekao je Bah.



Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.