Ukrajina zabranila pušenje zbog EP u fudbalu

Izvor: Kurir, 24.Maj.2012, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina zabranila pušenje zbog EP u fudbalu

Cigarete zabranjene u školama, na fakultetima, u bolnicama, restoranima, muzejima i javnim mestima poput autobusa

KIJEV - Ukrajinski parlament zabranio je danas pušenje na većini javnih mesta, uoči evropskog prvenstva u fudbalu u toj zemlji u junu.

Poslanici su usvojili zakon kojim je pušenje zabranjeno u školama, na fakultetima, u bolnicama, restoranima, muzejima i javnim mestima poput autobusa.

Na aerodromima, u hotelima, spavaonicama >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i kompanijama pušenje će biti dozvoljeno samo u specijalnim zonama, preneo je AP.

Predsednik Ukrajine Viktor Janukovič treba da u roku od 10 dana potpiše zakon ili da ga vrati u parlament.

U Ukrajini su oko 22 odsto stanovnika starijih od 12 godina pušači. Ta zemlja će, zajedno sa susednom Poljskom, biti domaćin ovogodišnjeg evropskog prvenstva u fudbalu i iz tog razloga trudi se da uskladi zakone sa onima u EU.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Kijev: Zabrana pušenja zbog fudbala

Izvor: B92, 24.Maj.2012

Kijev -- Ukrajinski parlament zabranio je danas pušenje na većini javnih mesta, uoči evropskog prvenstva u fudbalu koje će u junu biti u toj zemlji...Poslanici su usvojili zakon kojim je pušenje zabranjeno u školama, na fakultetima, u bolnicama, restoranima, muzejima i na javnim mestima poput autobusa....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.