Ukrajina uvodi vanredno stanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2022, 12:40

Ukrajina uvodi vanredno stanje

Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine doneo je odluku da uvede vanredno stanje na celoj teritoriji zemlje, osim u samoproglašenim republikama Donjecka i Luganska, javili su ruski mediji.

Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksij Danilov izjavio je na brifingu da odluku o uvođenju vanrednog stanje treba da odobri Vrhovna rada u roku od 48 sati.

Kako navodi, vanredno stanje trajaće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 30 dana, a može da bude produženo do 60 dana.

On je dodao da će policijski čas biti uveden ako bude bilo potrebno.

Prema njegovim rečima, Ukrajina nije donela odluku o mobilizaciji građana, ali da bi takva odluka mogla da bude doneta, preneo je Ta s s.

Vanredno stanje je na snazi u samoproglašenim republikama od 2014. godine.

Ukrajina obustavila uvoz električne energije iz Belorusije

Kijev je od danas obustavio uvoz električne energije iz Belorusije, saopštila je Evropska mreža operatera prenosnog sistema (ENTSO-E).

Prema podacima o podnetim zahtevima za nabavkom struje za sredu, 23. februar, Ukrajina će iz Belorusije uvesti nula megavata električne energije, a isti podaci se mogu naći i na sajtu ukrajinskog operatera energetskog sistema Ukrenergo, izveštava Tas s.

Belorusija je u utorak i dalje isporučivala struju Ukrajini, koja je u određenim satima tokom dana dostizala maksimalnu moguću cifru od 900 MW, dodaje se u informaciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Savjet odlučio: Ukrajina uvodi vanredno stanje, čeka se odluka Rade

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Feb.2022

MOSKVA - Savjet za nacionalnu bezbjednost i odbranu Ukrajine donio je odluku da uvede vanredno stanje na cijeloj teritoriji zemlje, osim u samoproglašenim republikama Donjecka i Luganska, prenose mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Ukrajina uvodi vanredno stanje

Izvor: Vostok.rs, 23.Feb.2022

Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine odlučio je da uvede vanredno stanje u zemlji na 30 dana, izjavio je sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksej Danilov. „Vanredno stanje biće uvedeno u celoj Ukrajini, osim u Donjeckoj i Luganskoj oblasti“, rekao je on...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.