Izvor: Piplmetar.rs, 22.Apr.2024, 01:31

Ukrajina tvrdi da je oštetila ruski spasilački brod u Sevastopolju na Krimu

Đ. Đ.


Načelnik Krima Mihail Razvožajev prethodno je objavio na Telegramu da su ruske snage odbile raketni napad na jedan od ruskih brodova u Sevastopolju

Foto: Ria Novosti / Zuma Press / Profimedia

Ukrajinska vojska saopštila je danas da je u napadu oštetila ruski vojni spasilački brod „Komuna“ u Sevastopolju na Krimu i onesposobila ga za izvršavanje zadataka.
Portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << ukrajinske mornarice Dmitro Pletenčuk rekao je da su ukrajinske snage jutros pogodile brod „Komuna“ u Sevastopoljskom zalivu, preneo je Rojters.
Na Telegram kanalu Oružanih snaga Ukrajine navodi se da je brod „Komuna“ bio jedan od najstarijih kojima je upravljala ruska mornarica i da je porinut 1913. godine.
Ruski mediji su objavili da je taj brod poslat kao deo spasilačke operacije kada su ukrajinske snage potopile vodeći brod ruske flote u aprilu 2022. godine.
Pletenčuk je rekao ranije ovoga meseca da su ukrajinske snage onesposobile za upotrebu oko trećine ruske flote od početka rata u Ukrajini.
Načelnik Krima Mihail Razvožajev prethodno je objavio na Telegramu da su ruske snage odbile raketni napad na jedan od ruskih brodova u Sevastopolju.
Razvožajev je rekao da fragmenti rakete izazvali manji požar koji je odmah ugašen.
(Telegraf.rs/Tanjug)


Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381
64 8939257
(WhatsApp / Viber / Telegram).
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja
pogledajte uputstva na stranici Uslovi
korišćenja.
Priče sa Weba

Najnovije iz rubrike Vesti

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.