Ukrajina tužila Rusiju zbog terorizma

Izvor: BKTV News, 16.Jan.2017, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina tužila Rusiju zbog "terorizma"

Ukrajina je danas podnela tužbu Međunarodnom sudu u Hagu protiv Rusije kako bi "naterala" tu zemlju da prizna odgovornost za terorizam

Odgovarajući nalog je dao predsednik države Petro Porošenko.

Navedeno je da je tužba podneta „kako bi se naterala Rusija da prizna odgovornost za izvršene akte terorizma i deskriminacije tokom svoje nezakonite agresije protiv Ukrajine“.

U dokumentu se >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << tvrdi da je Moskva narušila konvenciju o borbi protiv finansisranja terorizma i eliminisanja rasne diskriminacije. U resoru su izjavili da se Ukrajina obratila međunarodnom sudu UN sa molbom da za vreme trajanja postupka budu preduzete mere „usmerene na sprečavanje kršenja ljudkih prava od strane Rusije“.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.