Ukrajina traži brži povratak djece koju je deportirala Rusija

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Dec.2023, 16:30

Ukrajina traži brži povratak djece koju je deportirala Rusija

Ukrajinski ombudsman za ljudska prava Dmitro Lubinec izjavio je da se nada da će koalicija zemalja, formirana da olakša povratak ukrajinske d,ece koju je Rusija ilegalno deportirala, moći da smisli brži mehanizam za njihov povratak. Lubinec vjeruje se da je više od 19.000 djece u Rusiji ili u okupiranim regijama Ukrajine. Poslije prvog sastanka Nacionalne koalicije zemalja za povratak ukrajinske djece, osnovane po preporuci Kanade, Lubinec je novinarima rekao da Rusija nastavlja da...
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Ukrajinski izaslanik za ljudska prava uputio apel za brži povratak dece koju je Rusija deportovala

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Dec.2023

Ukrajinski ombudsman za ljudska prava Dmitro Lubinec izrazio je nadu da će koalicija zemalja formirana da olakša povratak ukrajinske dece koju je Rusija ilegalno deportovala moći da smisli brži mehanizam za njihovu repatrijaciju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.