Ukrajina sprovodi najtežu sankciju za Ruse

Izvor: B92, 06.Apr.2016, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina sprovodi najtežu sankciju za Ruse

Kijev -- Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk izjavio je da namerava da uvede zabranu na uvoz nafte iz Rusije, u sklopu trgovinskog rata između Kijeva i Moskve.

"Uveli smo niz sankcija protiv Rusije. Ali iz nekog razloga, jedan od ključnih elemenata, kao što je kupovina ruskih naftnih proizvoda, nije se našao na toj listi", rekao je Jacenjuk na sednici ukrajinske vlade, a prenosi agencija Rojters.

On je zatražio od ukrajinskog ministra ekonomije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da razvije mehanizam kojim će se zabraniti kupovina naftnih proizvoda od, kako je rekao,"agresora, kog predstavlja Rusija".

Ukrajinski premijer je dodao i da Rusiju treba isključiti iz predloženog zakona kojim se eliminišu uvozne carine na polovne automobile.

Prema procenama američke administracije za energetske informacije (EIA), Ukrajina troši oko 260.000 barela nafte dnevno, a 2014. godine je proizvela tek 66.000.

"Ostatak se uvozi uglavnom iz Rusije, a manja količina iz Kazahstana i Azerbejdžana", navodi se u izveštaju EIA.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.