Ukrajina sprema ORUŽANU PROVOKACIJU! Lavrov otkrio prljave namere Zapada! Hoće KRVOPROLIĆE za praznike

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Dec.2018, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina sprema ORUŽANU PROVOKACIJU! Lavrov otkrio prljave namere Zapada! Hoće KRVOPROLIĆE za praznike

Ukrajinske vlasti spremaju oružanu provokaciju na granici sa Krimom u poslednjih deset dana decembra, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov

- Ukrajinski predsednik Petro Porošenko planira oružanu provokaciju na granici sa Rusijom, na granici sa Krimom tokom poslednjih deset dana decembra - rekao je Lavrov.

Rusija će, kako kaže, odgovoriti Ukrajini ukoliko dođe do provokacije.

- Zažaliće to. Ovo je naša država, naša granica. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Nećemo mu (Porošenku) dozvoliti da nekako brani svoje interese na sebi dogledan način i prekrši ta prava - rekao je Lavrov.

Prema podacima do kojih su došle ruske vlasti, Porošenko planira provokaciju u koordinaciji sa svojim Zapadnim sponzorima, navodi Lavrov.

- Savetuju ga da održava borbe niskog intenziteta, kako bi oni imali mogućnost da nastave sa propagandom da Rusi sprovode ofanzivu protiv Ukrajine i da je to razlog da se uvedu nove sankcije Rusiji - rekao je Lavrov.

On je naglasio da provokacije zvaničnog Kijeva traju.

- Naše nadležne službe rade sve što je neophodno kako bi osujetili ove namere - rekao je Lavrov.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.