Ukrajina se drži u Bahmutu uprkos teškoj situaciji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Apr.2023, 09:56

Ukrajina se drži u Bahmutu uprkos 'teškoj' situaciji

Ukrajina fokusira sve svoje napore na zauzimanje Bahmuta, grada na istoku, u kojem je situacija opisana kao "teška". No, rečeno je i da se ukrajinske snage još drže uprkos brojčanoj nadmoći Rusije. Glasnogovornik Istočnog vojnog zapovjedništva Serhiy Cherevatyi rekao je za Reuters da Ukrajina kontroliše situaciju u Bahmutu, da su im jasne ruske namjere i da je Moskva imala taktički uspjeh na nekim mjestima, ali plaća visoku cijenu za to. Prema podacima ukrajinske vojske na...
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajina: Rusi usredsređeni na osvajanje Bahmuta, branimo se, situacija teška

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Apr.2023

Ukrajina je danas objavila da je Rusija usredsredila sve napore na osvajanje Bahmuta, grada u Donjeckoj oblasti, na istoku zemlje, ali je navela da se grad i dalje brani uprkos brojčanoj nadmoći Rusije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.