Ukrajina raspoređuje trupe i oružje na belorusku granicu — oficir

Izvor: Vostok.rs, 04.Jul.2023, 23:38

Ukrajina raspoređuje trupe i oružje na belorusku granicu — oficir

 
Ukrajina raspoređuje još vojnika i oružja da ojača svoju granicu sa Belorusijom zbog situacije oko nuklearne elektrane Zaporožje, izjavio je u utorak komandant severne grupe ukrajinske vojske Sergej Naev.
„U svetlu nedavnih dešavanja oko nuklearne elektrane Zaporožje, odlučeno je da se severna granica naše države ojača i ljudstvom i oružjem“, napisao je on na svom Telegram kanalu. Prema rečima Naeva, pojačanje severne granice traje već nekoliko meseci. „Podižu se protivtenkovske barijere, uređuju minska polja i učvršćuje se cela linija odbrane“, izjavio je on. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je 30. juna da je održao sastanak sa najvišim rukovodstvom zemlje i naredio da se ojača beloruska granica nakon odluke Minska da smesti borce PVK Vagner. Zelenski je 1. jula održao sastanak u nuklearnoj elektrani Rovno u blizini beloruske granice zbog navodnih pretnji ovom objektu. On je posetio NE Rovno kako bi razgovarao o „mogućim scenarijima“ šta bi se moglo desiti u NE Zaporožje. Ranije je optužio Rusiju da je planirala teroristički napad na Zaporošku elektranu. Pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov odbacio je ove navode kao još jednu laž.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.