Ukrajina potvrdila: Povlačenje iz Lisičanska

Izvor: B92, 03.Jul.2022, 21:30

Ukrajina potvrdila: "Povlačenje iz Lisičanska"

Ukrajinci su bili primorani da se povuku iz istočnog grada Lisičanska, poslednjeg uporišta Kijeva u Luganskoj oblasti, saopštila je ukrajinska vojna komanda.

"Nastavak odbrane grada doveo bi do fatalnih posledica. Kako bi se sačuvali životi branilaca Ukrajine, doneta je odluka o povlačenju", navedeno je u saopštenju objavljenom na društvenim mrežama, prenosi Rojters.

Rusi su ranije danas objavili da su preuzeli kontrolu nad Lisičanskom, ali je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao na konferenciji za novinare sa australijskim premijerom Entonijem Albanizom da se i dalje vodi bitka za Lisičansk.

Prethodno je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu obavestio predsednika Rusije Vladimira Putina o, kako je navedeno, oslobađanju samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) i uspostavljanju pune kontrole nad Lisičanskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusija sada kontroliše Lugansk, a Ukrajina ponovo Zmijsko ostrvo

Izvor: VOA, 04.Jul.2022, 09:25

KIJEV - Ukrajinske snage povukle su se iz grada Lisičanska, čime je Rusija preuzela kontrolu nad celom oblasti Luganska i time ostvarila još jedan ratni cilj. Ukrajina je saopštila da se povlačenjem čuvaju životi vojnika, te da će se pregrupisati i izvesti kontranapad sa zapadnim oružjem dugog...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.