Ukrajina podigla BORBENU GOTOVOST: Flota na moru! TAJNE SLUŽBE I ORUŽANE SNAGE SPREMNE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2018, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina podigla BORBENU GOTOVOST: Flota na moru! TAJNE SLUŽBE I ORUŽANE SNAGE SPREMNE!

Svi brodovi i čamci granične službe Ukrajine podignuti su u borbenu gotovost nakon incidenta na Crnom moru i uvođenja ratnog stanja u Ukrajini, izjavio je načelnik granične službe Ukrajine Petro Cigikal.

- Svi brodovi i čamci Državne granične policije stavljeni su u punu borbenu gotovost. Praktično, čitava flota danas je na moru - rekao je Cigikal za televiziju UATV.

On je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je formirana pomorska regionalna uprava.

Ranije su u borbenu gotovost podignuti pripadnici Službe bezbednosti i odredi i jedinice Oružanih snaga Ukrajine.

U vezi sa uvođenjem ratnog stanja u određenim oblastima zemlje nakon incidenta na Crnom moru, jedinice i vojni odredi Zajedničkih snaga Ukrajine stavljene su u punu borbenu gotovost.

Predsednik Petro Porošenko obećao je da neće ograničavati prava i slobode građana i neće vršiti delimičnu mobilizaciju, iako je to predviđeno ukazom.

Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov nije isključio mogućnost da bi potencijalna odluka o uvođenju ratnog stanja u nekim oblastima Ukrajine mogla da predstavlja pretnju za eskalaciju u Donbasu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.