Ukrajina planira vojne administracije u Luganskom regionu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2022, 10:19

Ukrajina planira vojne administracije u Luganskom regionu

Ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski potpisao je dekret za postavljanje 20 vojnih administracija u naseljima u Luganskom regionu na istoku zemlje koja nisu pod kontrolom Kijeva.

Na osnovu tog dokumenta, koji je Zelenski juče potpisao, a koji je objavljen na njegovom sajtu, vojna administracija biće osnovana u naseljima kao što su Stanica Luganskaja, Širokij, Markovka, Novopskov i druga, preneo je TAŠ.

Zelenski je takođe naredio Generalštabu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ukrajinske armije i regionalnim vlastima da preduzmu sve potrebne mere za osnivanje tih administracija.

Nadležnim vojno-civilnim administracijama u tim naseljima prestaju ovlašćenja od dana kada nadležna vojna administracija počne da vrši svoja ovlašćenja.

Ukrajinski predsednik je pre toga potpisao dekret o osnivanju 15 vojnih administracija u regionu Hersona koji kontroliše Rusija od marta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zelenski potpisao

Izvor: B92, 24.Sep.2022

Ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski potpisao je dekret za postavljanje 20 vojnih administracija u naseljima u Luganskom regionu na istoku zemlje...Na osnovu tog dokumenta, koji je Zelenski juče potpisao, a koji je objavljen na njegovom sajtu, vojna administracija biće osnovana u naseljima kao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.