Izvor: RTS, 23.Jul.2020, 11:16

Ukrajina, otmičar pustio taoca i pobegao u šumu

U incidentu kod zgrade suda u Poltavi jedan muškarac je uzeo za taoca pukovnika policije da bi ga na kraju pustio na slobodu i pobegao u šumu, saopštila je policija.
Policija je pokušala da ga uhapsi, međutim, on je pretio da će aktivirati minu, saopštilo je lokalno odeljenje kriminalističke policije, a prenela agencija RIA Novosti.

Incident se dogodio kod zgrade upravnog suda nakon što je policija pokušala da privede muškarca zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << krađe automobila.
Policija je saopštila da je tokom hapšenja otmičar izvadio granatu i pretio da će je aktivirati.
Situacija se dodatno zakomplikovala kada je uzeo policajca za taoca.
Nakon pregovora, otmičar je pustio policajca u zamenu za šefa odeljenja, pukovnika policije Vitalija Šijana, a tražio je i vozilo, kojim se kasnije s pukovnikom uputio ka izlazu iz grada.
Vozilo je onda ostavio na sred puta i pobegao u šumu, preneo je Rojters.
U toku je potraga za otmičarem, a taoc nije povređen, navela je policija na Fejsbuku.
Prema preliminarnim informacija, muškarac je ranije osuđivan i sada insistira na izbegavanju krivične odgovornosti.
Ukrajinska policija uhapsila je utorak naoružanog muškarca, koji je oteo autobus sa taocima u gradu Luck, na zapadu Ukrajine. Taoci su oslobođeni.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.