Ukrajina obustavlja trgovinu sa Krimom do sredine januara 2016.

Izvor: RTS, 17.Dec.2015, 01:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina obustavlja trgovinu sa Krimom do sredine januara 2016.

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk saopštio je da će Ukrajina do sredine januara 2016. godine obustaviti sve trgovinske veze sa Krimom, teritorijom koja je pod kontrolom Rusije.
Arsenij Jacenjuk je istakao i da još nije doneta odluka da li će njegova zemlja nastaviti da snabdeva Krim strujom.

Premijer Jacenjuk najavio je da Ukrajina >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << planira da zabrani izvoz na Krim, kao i da će jedino biti dozvoljena razmena humanitarne pomoći i važnih prehrambrenih proizvoda.
Nepoznati počinioci razneli su u novembru električne dalekovode koji sprovode električnu energiju na Krim i ostavili region od dva miliona ljudi bez struje.
Krimski zvaničnici nisu saopštili kolika se šteta očekuje od zabrane uvoza, ali su najavili inteziviranje uvoza iz Rusije.
Rusija je upravljanje nad Krimom preuzela u martu 2014. godine, a ukrajinske vlasti to smatraju okupacijom dela teritorije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.