Ukrajina objavila detalje o velikom bljesku nad Kijevom VIDEO

Izvor: B92, 20.Apr.2023, 13:48

Ukrajina objavila detalje o velikom bljesku nad Kijevom VIDEO

Misteriozni bljesak koji je obasjao nebo iznad glavnog grada Ukrajine, Kijeva, izazvao je mnogo spekulacija, piše Bi-Bi-Si.

Sinoć je na nebu iznad Kijeva primećen objekat, saopštila je regionalna vojna uprava. Oni su na Telegramu naveli da su ukrajinske snage PVO spremne da sruše objekat. Oni su pozvali stanovnike da ostanu u skloništima.

Ukrajinski poslanik Aleksij Gončarenko potvrdio je na Tviteru da je primećen "jasan bljesak svetlosti” iznad tog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << područja, ali da se "nije čula eksplozija”.

Zvaničnici u Kijevu su rekli da sumnjaju da je NASA satelit pao na Zemlju, ali je američka svemirska agencija rekla Bi-Bi-Siju da je njihov satelit još u orbiti.

Ukrajinska agencija za svemirska istraživanja, koja radi pod ukrajinskom vladom, sada je objavila detalje o bljesku.

"19. aprila 2023. godine u 21.57 po kijevskom vremenu infrazvuk Državnog tehničkog centra Ukrajine zabeležio je visokoenergetski akustični događaj na teritoriji Ukrajine. Procenjuje se da je epicentar eksplozije u Kijevskoj oblasti. Događaj je verovatno vezan za ulazak svemirskog tela u guste slojeve atmosfere, podaci se razjašnjavaju“, saopštili su.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.