Ukrajina neće napasti Krim

Izvor: B92, 12.Mar.2014, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ukrajina neće napasti Krim"

Kijev -- Ukrajina neće vojno intervenisati na Krimu da bi sprečila otcepljenje tog poluostrva, izjavio je vršilac dužnosti ukrajinskog premijera Oleksander Turčinov.

"Mi ne možemo pokrenuti vojnu operaciju na Krimu zato što bismo izložili istočnu granicu i Ukrajina ne bi bila zaštićena", izjavio je Turčinov, dok se Krim priprema za referendum o pripajanju Rusiji koji se odžrava u nedelju, 16. marta.

Predstojeći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << referendum o pripajanju Rusiji je "farsa" čiji će rezultati biti namešteni u Moskvi, kazao je Turčinov u intervjuu za AFP.

"Ono što nazivaju referendumom neće se dogoditi na Krimu, već u kancelarijama Kremlja", istakao je Turčinov.

Ruski lideri odbijaju dijalog sa ukrajinskim vlastima, dodao je on.

"Oni odbijaju svaki kontakt sa ministarstvom spoljnjih poslova i vladom", rekao je Turčinov dok se zapadne sile, na čelu sa Nemačkom, zalažu za formiranje kontakt grupe da bi se sprečio rat.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ukrajina neće intervenisati na Krimu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Mar.2014

Ukrajina neće vojno intervenisati na Krimu da bi sprečila otcepljenje tog crnomorskog poluostrva, izjavio je vršilac dužnosti ukrajinskog premijera Oleksander Turčinov. Američki Kongres zatražio je od Rusije da odmah povuče svoje vojsku sa ukrajinske teritorije i pozvao predsednika Baraka...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.