Ukrajina najavila nove sankcije Rusiji „do pune deokupacije zemlje“

Izvor: Vostok.rs, 04.Dec.2018, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina najavila nove sankcije Rusiji „do pune deokupacije zemlje“

  Generalni tužilac Ukrajine Jurij Lucenko je saopštio je da je pripremio predloge za uvođenje novih sankcija protiv Rusije. To je rekao u intervjuu za ICTV, prenose RIA Novosti.
On je  naveo da je predao pismo sa zahtevom za uvođenje novih sankcija ruskim građanima na razmatranje predsedniku Petru Porošenku i sekretaru Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksandru Turčinovu.   Prema mišljenju Lucenka, Kijev treba da „prema određenim fizičkim i pravnim licima iz Rusije primeni personalne, specijalne ekonomske i druge ograničavajuće mere“ zbog incidenta u Kerčkom moreuzu. Između ostalog, on je predložio da se blokira imovina ruskih predstavnika na teritoriji Ukrajine „do pune deokupacije zemlje“.   Lucenko je izjavio da treba razmotriti pitanje uvođenja sankcija protiv ruskih fizičkih i pravnih lica, jer „u nekim sferama ona imaju monopol“ u Ukrajini.   „Siguran sam da treba staviti tačku na rusko poslovanje u zemlji“, zaključio je on. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut      

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.