Ukrajina lako protiv bezopasne Srbije

Izvor: Blic, 26.Mar.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina lako protiv bezopasne Srbije

Posle slabe igre i bez ozbiljnijih prilika fudbalska reprezentacija Srbije poražena je u Kijevu od Ukrajine rezultatom 2:0 u pijateljskoj utakmici.



Dva tima odigrala su veoma slabo prvo poluvreme po izuzetno hladnom vremenu i lošem terenu, da bi nakon odmora od 15 minuta, nastavak protekao u daleko boljoj igri domaćeg tima.

Ipak, prvu ozbiljnu šansu u nastavku imao je Nikola Žigić, ali je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u 52. minutu reagovao krajnje početnički na pet, šest metara od gola, a njegov šut je završio pored gola. Već u sledećem napadu iskusni Timoščuk uputio je udarac sa dvadesetak metara, a Stojković je bio veoma siguran.

Ipak, golman Sportinga bio je nemoćan u 54. minutu kada je centaršut sa leve strane pronašao Ševčenka u kaznenom prostoru, a ovaj na svom jubilarnom 80. meču za Ukrajinu postigao svoj 37. gol.

"Ševa" je započeo i akciju Ukrajine u 58. minutu posle koje je intervenisao Bane Ivanović, a loptu koja je pala na nekih 17 metara od gola Stojkovića prihvatio je Nazarenko i preciznim udarcem pogodio donji desni ugao našeg golmana.

Iako nije imao nikakvih šansi prilikom primanja golova, Stojković je u nekoliko navrata zaustavljao sve i svašta i ako ništa drugo barem je sprečio teži poraz Đukićevih izabranika.

Đukić je pokušao izmenama, pa su umesto Stankovića, Smiljanića i Sulejmanija tokom nastavku na sredini zaigrali Kovačević, Tošić i Janković, ali bez rezultata.

Manjak ideja na sredini odrazio se i na napad u kome je ceo meč ali bez pravih prilika odigrao Žigić, dok je Danka Lazovića na poluvremenu zamenio Jovanović.

Rukavina, Luković, Vidić i Ivanović odradili su manje više dobar posao u odbrani, a u nastavku štopera Mančester junajteda zamenio je Nemanja Rnić. Posle svega viđenog zaslužen poraz Srbije, slabo prvo, još gore drugo poluvreme, nijedan gol i drugi meč za selektora Đukića na kome naša selekcija nije zabeležila pobedu.

Srbija: Stojković, Rukavina, Vidić (od 72. Rnić), Ivanović, Smiljanić (od 82. Kovačević), Lazović (od 46. Jovanović), Sulejmani (od 82. Z.Tošić), Stanković (od 72. Janković), Luković, Žigić (od 69. Ilić), Kuzmanović.

Ukrajina: Kernozenko, Nesmačnij, Mandzjuk, Timošuk, Čigrinski, Ševčenko (od 87. Gladkij), Golajdo (od 88. Vorobej), Gusev (od 57. Gaj), Voronin (od 76. Milevski), Dopilka, Nazarenko.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.