Ukrajina je u ćorsokaku

Izvor: B92, 10.Mar.2024, 19:51

"Ukrajina je u ćorsokaku"

Marija Zaharova izjavila je da se papa Franja u pozivu da se rat u Ukrajini okonča pregovorima nije obraćao Kijevu, već Zapadu.

Kako je navela, Zapad koristi Ukrajinu kao instrument za ostvarivanje svojih ambicija.

Zaharova je rekla za agenciju ANSA da je papa u intervjuu u subotu za jednu švajcarsku televiziju tražio od Zapada da ostavi po strani svoje ambicije i da prizna da su one pogrešne.

Zaharova je navela da Rusija nikada nije blokirala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pregovore sa Ukrajinom.

"Svaki stručnjak, svaki političar, svaki diplomata danas shvata da je situacija u Ukrajini "u ćorsokaku" i zbog toga mnoge diplomate i zemlje pozivaju na pregovore", navela je Zaharova.

Direktor Kancelarije za medije Vatikana Mateo Bruni izjavio je da papa Franja u intervjuu za švajcarski javni servis RSI, koji je prethodno objavljen, nije tražio od Ukrajine da se preda, kako su preneli neki mediji, već je nameravao da pozove na prekid vatre i da ukaže na "hrabrost pregovora".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.