Ukrajina je spremna za septembar: Već smo počeli...

Izvor: B92, 27.Avg.2023, 15:17

Ukrajina je spremna za septembar: "Već smo počeli..."

Kijev -- Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski najavio je početak priprema za "produktivan" septembar za Ukrajinu.

"Ukrajina je spremna za produktivan septembar", kaže Zelenski.

Ukrajinski predsednik je obećao da će održavati međunarodne odnose kako bi obezbedio odbrambene pakete, bezbednost i sankcije.

"Već smo počeli da pripremamo produktivan septembar za Ukrajinu. Naša međunarodna aktivnost neće biti ništa manje intenzivna nego >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovih nedelja", objavio je predsednik na Telegramu.

Prvo pitanje na njegovom dnevnom redu je odbrana.

"Novi paketi odbrane za ukrajinske ratnike. Artiljerija, oklopna vozila, PVO i rakete, kao i oprema za uklanjanje mina. Svaki partner je svestan naših potreba. Očekujemo odluke", dodao je Zelenski.

Drugi je da se garantuje bezbednost Ukrajini, navodeći da "uskoro dolaze sledeće runde pregovora i pristupanje novih zemalja zajedničkoj bezbednosnoj arhitekturi".

"Stalno dodajemo sadržaj na prvi forum odbrambene industrije. ukrajinski sadržaj. Međunarodni sadržaj. Slobodnom svetu je potrebno više moći da se odbrani. Zajedno imamo taj potencijal i pokazaćemo ga", naglasio je Zelenski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.