Ukrajina je izgubila nekoliko armija tokom sukoba koji je u toku — ruska misija pri UN

Izvor: Vostok.rs, 18.Jul.2023, 12:51

Ukrajina je izgubila nekoliko armija tokom sukoba koji je u toku — ruska misija pri UN

Ukrajina je izgubila više od jedne armije i skoro sve svoje naoružanje otkako je odbila da se uključi u pregovore, izjavio je prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski na sednici Saveta bezbednosti.
„Provokacija u Buči stvorila je neophodnu dimnu zavesu, kojom je ukrajinsko rukovodstvo prikrilo činjenicu da je umesto mira izabralo oružanu konfrontaciju sa Rusijom“, istakao je Poljanski, „A zapadne zemlje su, umesto da pojačaju diplomatske napore, izabrale da udvostruče njihovu podršku Ukrajini i snabdevanju oružjem“. „Cena ove sudbonosne odluke za Ukrajinu bile su stotine hiljada mrtvih i povređenih mladih Ukrajinaca, koje kijevski režim sada nastavlja da baca u mlin na istočnom i južnom frontu, uzalud pokušavajući da svojim zapadnim kustosima dokaže da je Ukrajina može da pobedi“, izjavio je diplomata, „Od početka sukoba, zemlja je izgubila nekoliko armija i praktično je ostala bez sopstvenog oružja.“ Ukrajina je izgubila više od jedne armije i skoro sve svoje oružje otkako je odbila da se uključi u pregovore, izjavio je prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski na sednici Saveta bezbednosti.    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

RT: Velika Britanija je verovatno umešana u napad na Krimski most - ruski diplomata

Izvor: Vostok.rs, 18.Jul.2023

Britanske obaveštajne službe su verovatno igrale značajnu ulogu u postavljanju terena za ukrajinski napad dronom na tadašnji Most, koji je odneo živote dva civila, izjavio je u ponedeljak Dmitrij Poljanski, zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN.. Njegove izjave usledile su nakon što je...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.