Ukrajina i Zapad: dugi mamurluk posle ispijene laži

Izvor: Vostok.rs, 15.Avg.2014, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina i Zapad: dugi mamurluk posle ispijene laži

15.08.2014. -

Glavni komesarijat za izbeglice UN, prvi put od početka kaznene operacije Kijeva na istoku zemlje, priznao je da je došlo do velikog rasta broja žrtava među civilima Ukrajine. Samo tokom poslednje dve nedelje, prema podacima UN, broj poginulih se skoro udvostručio, prešavši cifru od 2 hiljade ljudi.

Pre nedelju dana, u Ukrajini je bio šef evropskog komesarijata UN za izbeglice Vensan Koštel. Izjavio je da „nije spreman za ono što je video na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << istoku Ukrajine“. Zavesa laži i dezinformacija i njegovih vašingtonskih sponzora o svomu što se dogodilo, čini se, polako počinje da se diže ispred očiju Zapada.

U evropskoj štampi pojavili su se članci, koji pre dva-tri meseca nisu mogli ni da se zamisle, a kamoli objave:

Mnogo meseci, piše britanski The Daily Telegraph, Zapad je demonizovao predsednika Putina, pomoću takvih figura kao što su na primer princ Čarls i Hilari Klinton (bivša državna sekretarka SAD), koji su ga uporedili sa Hitlerom. Pri tome oni nisu imali nikakve predstave o tome da je kriza započeta zapravo bezobzirnim provokacijama i pokušajima da se Ukrajina uvuče u EU.

U elektronskim medijima mogu se naći stavovi eksperata koji otvoreno iznose svoje mišljenje o kaznenoj operaciji i o rušenju malezijskog putničkog aviona na istoku Ukrajine. Govori počasni profesor Univerziteta Prinston i Njujork, čuveni američki istoričar Stiven Koen:

- Rusija nema nikakav motiv da obara avion. Ni pobunjenici koji ratuju u istočnoj Ukrajini protiv Kijeva, protiv ukrajinske vlade, takođe nemaju motive. Zatim, recite, zašto obarati putnički avion? Jedini ljudi ili strukture koji su možda mogli imati motiva da obore avion, to su oni koji žele da pogoršaju situaciju u Ukrajini. To su oni koji moraju da okrenu stavove međunarodne zajednice. A ako je to nije bila tragična slučajnost, to je učinila struktura koja ima motiv- a to je Kijev. To nije bilo učinjeno u korist Moskve.

Danas, uveren je Stiven Koen, mi sada već stojimo na korak od apokaliptične crte, iza koje može zaista da počne realni rat.

- SAD, citiram izjavu Pentagona od prošle nedelje, „ima savetnike koji su integrisani u ministarstvo odbrane Ukrajine“. To znači da rukovodimo tim ratom. Kijev nema novca, nema opremu ni iskustvo, osim onog koji je ostao još iz sovjetskog vremena. Mi i NATO vodimo taj rat. Taj rat jeste nešto poput zajedničke operacije Vašingtona i NATO. Bez nas vlada u Kijevu pada.

Drugi američki istoričar, politikolog i radio voditelj Stiven Lendmen govori:

- Vašington i njegovi neofašistički partneri u Kijvu nose odgovornost za sve što se sada dešava u Ukrajini. Za svo nasilje, sve ekonomske lomove. U Ukrajini je bio državni udar, i njega naravno podržava Obama. Među novim kijevskim drugovima Obame ima mnogo neonacističkih ekstremista, apsolutnih nacističkih razbojnika, potpunih antidruštvenih elemenata. Predsednik Obama je u Kijevu podržao postavljanje vlasti mase.

Što se tiče ekonomskih sankcija koje je Rusiji uvela Evropa, evropski eksperti smatraju da će „poslušnost“ Brisela naneti više štete svim državama EU zajedno, nego samoj Moskvi.

Andrej Fedjašin,

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut


Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti/Mikhail Voskresenskiy    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.