Izvor: Danas, 18.Maj.2022, 09:25

Ukrajina i Rusija: Šta se desilo u čeličani Azovstal – predaja ili „operacija spasavanja“

Više od 300 ukrajinskih boraca napustilo je ogromnu industrijsku zonu Azopvstal u Marijupolju, njihovo poslednje uporište u lučkom gradu, koji je nedeljama bio pod opsadom ruske vojske. Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je ovu operaciju nazvao „spasavanjem vojske“, dok ruske vlasti kažu da su ukrajinski borci kapitulirali, izašavši iz tunela i bunkera sa belom zastavom. Ukrajinska […]

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Ukrajina i Rusija: Šta se desilo u čeličani Azovstal - predaja ili "operacija spasavanja"

Izvor: B92, 18.Maj.2022

Stotine ukrajinskih boraca napustili su fabriku Azovstal, koja je bila njihovo poslednje utočište u Marijupolju. Predsednik Ukrajine je ovu operaciju nazvao "spasavanjem života“, dok ruske vlasti kažu da su se predali.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.