Ukrajina i Rusija: Mirovni plan Ilona Maska izazvao bes Kijeva

Izvor: B92, 04.Okt.2022, 12:39

Ukrajina i Rusija: "Mirovni plan" Ilona Maska izazvao bes Kijeva

Na ideje najbogatijeg čoveka na svetu, uzvratio ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski.

Razmišljanja Ilona Maska, jednog od najbogatijih ljudi na svetu, o ratu u Ukrajini koje je podelio sa milionima pratilaca na Tviteru, izazvalo je mnogo komentara, kao i bes mnogih Ukrajinaca, među kojima i predsednika Vladimira Zelenskog.

Osnivač kompanija Tesla i SpejsIks napisao je najpre na društvenoj mreži da bi jedan od mogućih, iako malo verovatnih, ishoda sukoba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Ukrajini mogao da bude nuklearni rat, a potom je pozvao pratioce da glasaju za njegov "mirovni plan", koji bi, po njegovom mišljenju, mogao da pomogne da se rat okonča.

Deo njegovog predloženog "plana" je da Ukrajina ustupi Rusiji deo teritorije.

Mask, koji ima blizu 108 miliona pratilaca, predložio je:

Zelenski je odgovorio sopstvenom anketom i upitao: "Koji @elonmusk vam se više sviđa? Onaj koji podržava Ukrajinu [ili] Onaj koji podržava Rusiju".

Osam sati nakon što je objavljena, u toj anketi je bilo više od 1,5 miliona glasova.

Ubrzo posle Maskovog tvita i ankete, Mihail Podoljak, savetnik predsednika Ukrajine, objavio je na Tviteru sopstveni plan za okončanje rata, uz koji je priložen i formular za glasanje.

Plan, koji Podoljak naziva "najboljom ponudom", ima tri tačke:

Pogledajte video o SpejsIksu Ilona Maska:

Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.