Izvor: Vostok.rs, 30.Nov.2017, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 29.11.

  

Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  
 
Karta situacije na frontu za 27.11. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje



Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod





 
  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 



Pregled dešavanja na ratištu u Novorusiji za 29
.11.



Stanje na frontu .



Pregled političko-ekonomskih i drugih vesti za 29.11.



 
Zatulin: Naoružavanje jedne strane u konfliktu u Donbasu predstavlja provokaciju vojnog sukoba Izjava specijalnog izaslanika SAD za Ukrajinu Kurta Volkera, koji je rekao da američke vlasti žele da Ukrajina povrati svoju teritoriju, predstavlja provokaciju vojnog sukoba, ocenio je zamenik šefa Komiteta Državne dume Rusije za pitanja Zajednice nezavisnih država Konstantin Zatulin.
Kako rekao Zatulin, Volkerova izjava je očekivana, ali problem je što „mirovna“ inicijativa Vašingtona ne predstavlja nikakav novitet.

Još prilikom potpisivanja Minskog sporazuma u februaru 2015. godine, ideja o povratku Donbasa u sastav Ukrajine nije bila isključena, ocenio je Zatulin, ali je i podsetio da još nisu date garancije da Kijev na jugoistoku zemlje neće sprovoditi represije

Sa druge strane, Volker je zauzeo stav zagovornika naoružavanja Ukrajine, istakao je Zatulin i upozorio da takve izjave i naoružavanje jedne strane u konfliktu, u situaciji kada nemate nikakav dogovor između zaraćenih strana, predstavljaju provokaciju vojnog sukoba.

„Amerikanci upravo takav stav i zastupaju“, zaključio je on.
Ukrajina - iz minuta u minut -
   OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.