Izvor: Vostok.rs, 28.Mar.2018, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 27.03.

  

Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  
 
Sprovođenje Minskih sporazuma - kliknuti na kartu za uvećanje


Karta situacije na frontu za 27.03. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećae



Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod





 
  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 



Pregled dešavanja na ratištu u Novorusiji za 27
.03



Kijevske snage osam puta napale teritoriju DNR  - Prema saopštenju Ministarstva odbrane DNR kijevske snage su za protekla 24 sata osam puta napale teritoriju DNR. Pod vatrom kijevskih snaga našli su se Zajcevo i Kominternovo. Tokom napada poginuo je jedan vojnik DNR, a jedna žena civil je ranjena.Oštećene su dve kuće.



Narodna milicija LNR saopštila je da su kijevske snage tokom prethodnog dana jednom napale pozicije NM u području naselja Luganskoe.



Pregled napada na LNR



Pregled političko-ekonomskih i drugih vesti za 27.03.



Kijev saopštio koje posledice očekuje nakon proterivanja ruskih diplomata  - Prvi potpredsednik Verhovne Rade Irina Gerašenko na njenoj stranici na Fejsbuku ispričala je o tome kakve posledice očekuje Kijev nakon proterivanja ruskih diplomata.

Prema njenim rečima, vlasti ove zemlje treba da budu spremne na mogućnost da Moskva takođe kao odgovor protera ukrajinske diplomate što će "u velikoj meri zakomplikovati rad" nekoliko konzula koji su ostali u Rusiji. Gerašenko je uverena da će, kao rezultat toga, "nastaviti veliki pritisak" na njih.

U tom smislu, ona je primetila da se Kijev nada većoj podršci evropskih partnera i spremnosti međunarodne zajednice da obezbedi dodatni uticaj na Moskvu.

Ukrajina je saopštila o proterivanju 12 ruskih diplomata.

 

Gerašenkova je ranije saopštila da Ukrajina neće proterati ruske diplomate jer su diplomatski odnosi između dve zemlje "svedeni na minimum".
Ukrajina - iz minuta u minut -
 
   OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.