Izvor: Vostok.rs, 27.Jun.2017, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 26.06.

  

Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  
 
Karta situacije na frontu za 25.06. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje



Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod





 
  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 



Pregled dešavanja na ratištu u Novorusiji za 26.06
.


O situaciji kod Avdjejevke

Na položaju Narodne vojske DNR kod Avdjejevke

Kijevske snage 19 puta napale teritoriju DNR - Prema saopštenju Ministarstva odbrane DNR Kijevske snage su za protekla 24 sata 19 puta napale teritoriju DNR. Pod vatrom kijevskih snaga našlo se 12 naseljenih mesta Republike.



Narodna milicija LNR saopštila je da su kijevske snage tokom prethodnog dana sedam puta napale pozicije Narodne milicije u području Pervomajska kao i naselja Kalinovo, Sokoljniki, Novokijevka i Smeloe.




Pregled političko-ekonomskih i drugih vesti za 26.06.
 


Porošenko: Rusija namerava da se osveti Kijevu izgradnjom „Severnog toka 2“ Predsednik Ukrajine Petro Porošenko rekao je u intervjuu za ukrajinsku televiziju da je izgradnjom „Severnog toka 2“ Rusija namerava da se osveti Kijevu, piše „Korespondent“.

Prema njegovim rečima, projekat gasovoda nema ekonomsku niti energetsku svrhu. Uz pomoć „Severnog toka 2“ Rusija pre svega želi da oduzme Ukrajini dve milijarde dolara koje ona dobija za tranzit gasa, rekao je Porošenko.

„Ovo je veoma ozbiljna pretnja za Ukrajinu koju čini Rusija“, dodao je ukrajinski lider. On smatra da Moskva želi da se osveti Kijevu za odluku Stokholmske arbitraže u korist „Naftogasa Ukrajine“.

Stokholmski arbitražni sud razmatra spor između „Gasproma“ i „Naftogasa Ukrajine“ od juna 2014. godine. Predmet potraživanja su ugovori za snabdevanje gasom iz Rusije i njegov tranzit preko Ukrajine od 2009. godine.

U Odesi uklonjena spomen-ploča maršalu Žukovu Nepoznati počinioci demontirali su u noći između subote i nedelje memorijalnu ploču maršalu Žukovu koja je bila postavljena u istoimenoj aveniji u Odesi, saopštila je ukrajinska novinska agencija UNN.

U maju su lokalni mediji objavili da su komunalne službe skinule spomen-obeležje u čast maršala Žukova u Odesi.

„Nepoznati počinioci su noću u Odesi uklonili spomen-ploču maršalu Žukovu“, navodi se u saopštenju.

U maju 2015. godine u Ukrajini je stupio na snagu zakon „O osudi komunističkog i nacističkog režima“ koji zabranjuje propagandu sovjetskih simbola. Ministarstvo pravde Ukrajine u skladu sa „Zakonom o dekomunizaciji“ odlučilo je da oduzme komunističkim partijama pravo da bude subjekti u političkim i izbornim procesima.

Komunistička partija Ukrajine je sa svoje strane predala Ministarstvu pravde statut i program na odobravanje, kako bi ih podnela Centralnoj izbornoj komisiji za učešće na izborima. Okružni administrativni sud u Kijevu je 16. decembra 2015. godine odobrio zahtev Ministarstva pravde i zabranio je Komunističku partiju Ukrajine.
Ukrajina - iz minuta u minut -
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 27.06.

Izvor: Vostok.rs, 28.Jun.2017, 08:52

  . . Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  .  . Karta situacije na frontu za 25.06. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje. . . . Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod. . . . .  .   OVDE...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.