Izvor: Vostok.rs, 23.Jul.2018, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 22.07.

  

Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  
 
Sprovođenje Minskih sporazuma - kliknuti na kartu za uvećanje


Karta situacije na frontu za 20.07. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje



Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod





 
  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 



Pregled dešavanja na ratištu u Novorusiji za 22
.07



Kijevske snage rasporedile PVO sisteme i tenkove blizu kontakt linije u Donbasu  Ukrajinske bezbednosne snage rasporedile su protivavionske raketne sisteme u naselju Popasnaja blizu kontakt linije u Donbasu, rekao je šef pres službe Narodne milicije LNR Jakov Osadči.

"Prema našoj obaveštajnoj službi, tenkovi i protivavionski raketni sistemi se nalaze na teritoriji naselja Popasnaia", rekao je Osadči.

Prema njegovim rečima, tačan broj vojne tehnike nije ustanovljen. Prema informacijama Narodne milicije LNR, da bi sakrili ovo oružje, ukrajinske snage ne dozvoljavaju pristup na tu teritosiju posmatračima OEBS-a.

Donjeck: Kijev formira snajpersku grupu za borbu protiv ekstremističkih bataljona  Ukrajinska komanda je oformila snajpersku grupu za borbu protiv ekstremističkih bataljona, saopštio je šef pregovaračke službe Operativne komande Donjecke Narodne Republike, Daniel Besonov.

Ranije je komanda Narodne vojske DNR saopštila o jačanju sukoba između snaga bezbednosti Ukrajine i ekstremističkih bataljona zbog odluke da se oni povuku iz Donbasa.

"U pozadini povećanja sukoba između ukrajinske vojske i nacionalističkih odreda, odbijajući da dobrovoljno napuste ratnu zonu, komandant operacije ujedinjenih snaga Sergej Naevim započeo je proces aktiviranja snajperske borbe" - rekao je Besonov.

Pozivajući se na obaveštajne podatke, on je dodao da ovog meseca kijevske snage formirale snajpersku grupu od oko 30 ljudi u čiji sastav su ušli pripadnici Službe bezbednosti Ukrajine i puka za specijalne namene.

"Nakon realizacije nabavke oružja i opreme u bliskoj budućnosti treba očekivati da snage bezbednosti krenu sa likvidacijom neugodnih vođa nacionalističkih bataljona, te pojačanu snajpersku aktivnost, a za šta će optuživati nas", - dodao Besonov.



Pregled političko-ekonomskih i drugih vesti za 22.07.

 
 Porošenko: Ukrajinska zastava će biti podignuta u Donbasu  Predsednik Ukrajine Petro Porošenko izjavio je da će ukrajinska zastava biti podignuta u svim gradovima i selima Donjecke i Luganske oblasti.
„Uveren sam da će ukrajinska plavo-žuta zastava biti podignuta u svim gradovima i selima Donjecke i Luganske oblasti“, napisao je Porošenko na svojoj stranici na Fejsbuku.




Porošenku nije prvi put da govori na temu nacionalne zastave. U junu je čestitajući Sevastopolju na Dan grada, rekao da "ne sumnja" da će ukrajinska zastava biti podignuta u njemu.

Kao odgovor na to, predsednik zakonodavne skupštine Sevastopolja, Ekaterina Altabaeva, pozvala je Porošenka da posveti više pažnje svojoj državi, nego da razmišlja o teritorijama druge države.

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je takođe reagovala kazavši da bi se ukrajinska zastava mogla zavijoriti u Sevastopolju, ali na konzulatu Ukrajine.

Početkom godine, ukrajinski predsednik je pozvao na zabranu ruske zastave. Prema njegovim rečima, ruska trobojka "ne bi trebalo da se nigde viori dok Rusija nastavlja da podstiče svetski hibridni rat, a ruski metak usmeren na naše simbole".

 Ukrajina - iz minuta u minut -

   OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 
 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 23.07.

Izvor: Vostok.rs, 24.Jul.2018, 10:59

  . . Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  .  . Sprovođenje Minskih sporazuma - kliknuti na kartu za uvećanje. . . Karta situacije na frontu za 20.07. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje. . . . Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.