Izvor: Vostok.rs, 20.Apr.2017, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 19.04.

  

Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  
 
Karta situacije na frontu za 18.04. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje



Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod





 
  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 



Pregled dešavanja na ratištu u Novorusiji za 19.04
.
 
 

O situaciji na punktu Stanica Luganska u LNR

Pregled napada na LNR

Kijevske snage 32 puta napale teritoriju DNR - Prema saopštenju Ministarstva odbrane DNR kijevske snage su za protekla 24 sata 32 puta napale teritoriju DNR. Najintenzivniji napadi su bili na naselje Spartak severno od Donjecka, Jasinovatu, kao i na Teljmanovski rejon.



Narodna milicija LNR saopštila je da su ukrajinske snage tokom prethodnog dana napale pozicije Narodne milicije u području grada Pervomajsk.





Pregled političko-ekonomskih i drugih vesti za 19.
04.



Zaharova: SAD imaju lošu osobinu, prvo nešto urade, pa onda proučavaju to pitanje  - Moskva se nada da će Vašington, koji preti Severnoj Koreji, prvo proučiti to pitanje, pa tek onda početi da deluje, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Naše američke kolege imaju veoma lošu osobinu — oni prvo nešto urade, a onda proučavaju to pitanje. Tako je bilo i sa Ukrajinom, tako je bilo i sa Sirijom i sa mnogim drugim primerima“, rekla je ona na brifingu.



Zaharova je navela da bi „zaista želela da se situacija odvija po kardinalno drugačijem scenariju — prvo proučavanje ovog pitanja, zatim izbor najbolje strategije, a tek potom izjave i akcije, jer u suprotnom znamo kako su se razvijale situacije pre toga“.
Ukrajina - iz minuta u minut -
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kijevske snage 36 puta napale teritoriju DNR

Izvor: Vostok.rs, 20.Apr.2017

Ministarstvo odbrane DNR saopštilo je da su kijevske snage tokom prethodnog dana 36 puta napale teritoriju DNR. Pod vatrom kijevskih snaga našlo se 14 naseljenih mesta DNR.. . . . Narodna milicija LNR saopštila je da su kijevske snage tokom prethodnog dana jednom napale pozicije Narodne milicije...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.