Izvor: Vostok.rs, 13.Okt.2016, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 12.10.

  

Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  
 
Situacija na frontu za 10.10. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje



Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod





 
  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 



Pregled dešavanja na ratištu u Novorusiji za 12.10
.


Kijevske snage 500 puta napale teritoriju DNR -  Kijevske snage granatirale su Jasinovatu sa industrijskom zonom.

Prema saopštenju Ministarstva odbrane DNR kijevske snage su za protekla 24 sata 500 puta napale teritoriju DNR, od toga 334 puta teškim naoružanjem zabranjenim sporazumom iz Minska. Napadali su Gorlovku sa Zajcevom i Željeznom Balkom, Aleksandrovku i Trudovski rejon Donjecka, Jasinovatu, Sahanku, Lenjinskoe i Kominternovo na jugu DNR. Jedan vojnik DNR je ranjen dok je jedna žena poginula a druga ranjena.



Narodna milicija LNR saopštila je da su kijevske snage tokom prethonog dana četiri puta napale pozicije Narodne milicije u području Kalinova. Gubitaka nije bilo.



Kijevske snage dovlače naoružanje na liniju razgraničenja -  Kijevske snage su dopremile dodatne tenkove, minobacače i artiljeriju na liniju razgraničenja sa Donbasom, saopštila je obaveštajna služba Donjecke Narodne Republike.

Kako se navodi, blizu  linije razgraničenja dopremljeno je šest tenkova, tri haubice „gvozdika“ i više od 15 kamiona sa municijom, rekao je zamenik komandanta DNR Eduard Basurin.

Prema njegovim rečima, primećeno je i nekoliko bespilotnih letelica „valkirija“.

„Naši obaveštajci i dalje beleže prisustvo zabranjenog naoružanja ukrajinske vojske na liniji razgraničenja“, istakao je on. Uprkos mirovnom sporazumu postignutom u Minsku, u pojedinim delovima Donbasa i dalje se beleže slučajevi razmene vatre.

Pregled političko-ekonomskih i drugih vesti za 12.10
.



Susret Normandijske četvorke 19. oktobra u Berlinu -  
Susret lidera Normandijske četvorke o konfliktu na jugoistoku Ukrajine biće održan 19. oktobra u Berlinu, na poziv nemačke kancelarke Angele Merkel, izjavio je ambasador Rusije u Francuskoj Aleksandar Orlov.

On je precizirao da će susret biti održan 19. oktobra u večernjim časovima.

Prethodno je susret lidera Nemačke, Francuske, Ukrajine i Rusije najavio i pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov. Ukrajinske vlasti su još u aprilu 2014. godine započele vojnu operaciju protiv samoproglašenih republika Donjecka i Luganska, koje su proglasile nezavisnost nakon državnog prevrata u toj zemlji. Prema poslednjim podacima UN, konflikt je odneo preko 9.600 žrtava.
 Ukrajina - iz minuta u minut -
 
 
  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kijevske snage 333 puta napale teritoriju DNR

Izvor: Vostok.rs, 13.Okt.2016

Prema saopštenju Ministarstva odbrane DNR kijevske snage su za poslednja 24 sata 333 puta napale teritoriju DNR. Napadali su Kominternovo, Oktobar, Sahanku i Lenjinskoe na jugu DNR, Jasinovatu sa okolinom, Zajcevo u okolini Gorlovke, Petrovski i Trudovski rejon, Spartak, Aleksandrovku i područje...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.