Izvor: Vostok.rs, 13.Jul.2017, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 12.07.

  

Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  
 
Karta situacije na frontu za 12.07. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje



Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod





 
  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 



Pregled dešavanja na ratištu u Novorusiji za 12.07
.



Kijevske snage 39 puta napale teritoriju DNR Prema saopštenju Ministarstva odbrane DNR kijevske snage su za protekla 24 sata 39 puta napale teritoriju DNR. Pod vatrom ukrajinskih snaga našlo se 17 naseljenih mesta Republike.



Kijevske snage su otvorile vatru i na Dokučaevsk. Tokom napada pod vatrom su se našli i objekti banje. 

Narodna milicija LNR saopštila je da su kijevske snage tokom prethodnog dana četiri puta napale pozicije Narodne milicije u području Pervomajska kao i naselja Rajevka, Berezovskoe i Kalinovka.



Kijevske snage su napale tokom prethodne noći naselje Trudovski zapadno od Donjecka. Tom prilikom ranjena su dva civila.

Pregled napada na LNR 
Vojnik DNR o situaciji



Pregled političko-ekonomskih i drugih vesti za 12.07.


 

Izviđaki avioni SAD na vežbama u Ukrajini - Na vojne vežbe „Si briz 2017“ u Ukrajinu stigla su dva najnovija američka izviđačka aviona P-8 „Posejdon“, saopštila je vojska Ukrajine.

Kako se navodi, to je prvi put da su ovi avioni doleteli u Ukrajinu, budući da su na svim prethodnim vežbama učestvovali osnovni izviđački modeli P-3 „orion“.

Američko-ukrajinske vojne vežbe „Si briz 2017“ počele su u Crnom moru, u kojoj pored SAD i Ukrajine učestvuju i vojske 17 zemalja. Vojne vežbe će trajati do 22. jula.

Uporedo, danas je saopšteno da je i ruska Crnomorska flota počela proveru borbene gotovosti, te da su svi borbeni brodovi isplovili.

Lukašenko: Potrebno više energije Minske grupe - Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je saopštio o potrebi za više energije i pregovora Minske grupe za rešavanje sukoba u Donbasu.

"Postoje mnogi koji žele da dobiju političke dividende od učešća u procesu rešavanja situacije u Ukrajini. Prema njima, Minski sporazum je "zastareo i može se bez njega". Ali zapravo ništa novo ne nude. Dakle, Minski proces treba da ostane", - rekao je Lukašenko.

Beloruski lider je dodao da je njegova zemlja pogođena oružanim sukobom u Donbasu, koji otežava situaciju u oblasti regionalne bezbednosti, sprečava trgovinu i povećava migracije.

Bela kuća: Ukrajina se mešala u predsedničke izbore u SAD  - Bela kuća optužila je Ukrajinu da se mešala u predsedničke izbore u SAD prošle godine, piše „Vašington post”.
„Ako tražite primer kampanje kojom koordinira strana država, dovoljno je da obratite pažnju na (američki) Nacionalni komitet Demokratske partije, koji je praktično sarađivao sa ukrajinskom ambasadom tražeći kompromitujuću informaciju o svojim protivnicima“, izjavila je predstavnica Bele kuće Sara Sanders.

Kako je rekla, ta saradnja je temeljno dokumentovana: „Nije u pitanju samo optužba, već konkretni slučajevi koji su zapisani na papiru“.

Ukrajinska ambasada je te navode demantovala saopštivši da Kijev nije zauzimao ničiju stranu za vreme predizborne kampanje u SAD.
Ukrajina - iz minuta u minut -
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kijevske snage 36 puta napale teritoriju DNR

Izvor: Vostok.rs, 13.Jul.2017

Prema saopštenju Ministarstva odbrane DNR kijevske snage su za protekla 24 sata 36 puta napale teritoriju DNR. Pod vatrom kijevskih snaga našlo se 18 naseljenih mesta Republike.. . . . Jutros oko 11:00 ukrajinske snage su otvarale vatru na naselja Mineralnoe i Jakovljevka u okolini Jasinovate.. . Narodna...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.