Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 11.07.

Izvor: Vostok.rs, 12.Jul.2015, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 11.07.

12.07.2015. -

  

Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  

 

Situacija na frontu za 10.07. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje

Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod


 

  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 

 

>> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs <<

Pregled dešavanja na ratištu u Novorusiji za 11.07.

Pripadnici "Desnog sektora" se povukli u šumu u blizini Mukačeva. - Pripadnici "Desnog sektora" se povukli u šumu u blizini Mukačeva nakon pucnjave,te su tamo zauzeli položaje. Trenutno su okruženi, ali odbijaju da se predaju.

Sukobi između ekstremističkog "Desnog sektora" i ukrajinske policije - U napadu pripadnika ekstremističke organizacije "Desni sektor", na teretanu i stanicu saobraćajne policije u Mukačevu u Ukrajini dvoje ljudi je ubijeno, a osmoro ranjeno.

Pucnjava u Mukačevu se nastavlja, a policija je opkolila grad".

Ekstremisti su u nekoliko terenskih vozila došli do zgrade i otvorili vatru iz automatskih pušaka koje su bile pričvršćene za krov džipova. 

U međuvremenu, meštani su prijavili da se pucnji čuju i u blizini benzinske pumpe na izlazu iz grada.


Granatiranje Donjecka - Kijevske snage su ponovo granatirale Donjeck, saopštila je Narodna vojska. 

"Prekid vatre od strane kijevskih snaga se ne poštuje, tako da je ovo danas još jedno kršenje primirja. Žrtava među civilnim stanovništvom i vojnicima Narodne vojske nema", saopštio je predstavnik Narodne vojske.

Širokino - hrvatska zastava






Pregled političko-ekonomskih i drugih vesti za 11.07.


"Desni sektor" zahteva ostavku Avakova - U Kijevu ispred zgrade predsedničke administracije predstavnici ekstremističke organizacije "Desni sektor" zahtevaju ostavku ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Arsena Avakova kao i zvaničnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Zakarpatskom regionu.

Njima su se pridružili i predstavnici bataljona "Ajdar".

Merkelova i Oland pritiskaju Porošenka - Nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik Francuske Fransoa Oland zatražili su od ukrajinskih vlasti da omoguće delimičnu samoupravu oblastima na istoku zemlje.

Poruka vodećih evropskih lidera ukrajinskom predsedniku Petru Porošenku znak je nestrpljenja Evrope zbog trajanja sukoba u Ukrajini, pet meseci posle potpisivanja mirovnog sporazuma u Minsku, kojim je predviđena autonomija za Donjeck i Lugansk prenela je agencija AFP.

Merkel i Oland kao potpisnici Minskog sporazuma poručili su Porošenku, koji je takođe jedan od potpisnika sporazuma, u konferencijskom telefonskom razgovoru da nastavi sa ustavnim reformama, uz „poseban naglasak na specijalni status pojedinih oblasti u regionima Donjeck i Lugansk“.

Rezolucija o stvaranju suda za pad „boinga“ bez šanse - Projekat rezolucije i statut međunarodnog tribunala za krivičnu odgovornost u Savetu bezbednosti UN koje su podnele Malezija i Holandija za pad „boinga“ kompanije „Malezija erlajns“ u Ukrajini nema perspektivu, izjavio je novinarima stalni predstavnik Rusije u svetskoj organizaciji Vitalij Čurkin.

„Ja lično ne vidim nikakvu budućnost ovih dokumenata. Njih treba ostaviti po strani, sačekati rezultate istrage i zatim razmisliti o tome kako efikasnije da se organizuje sudski proces“, rekao je on.

„Nažalost, stvara se utisak da je reč o pokušaju da se organizuje politički šou čiji je zadatak da se omete pronalaženje krivaca za incident“, smatra Čurkin.

Stalni predstavnik Rusije priznaje da je bio iznenađen „inspiracijom“ autora rezolucije koja, po njegovom mišljenju, „prilično izlazi iz okvira razumnog“. Čurkin je podsetio da se u rezoluciji SB UN 2166, donesenoj odmah nakom avionske nesreće, isto nalazi zahtev da se „privedu na odgovornost krivci za ovaj incident“.

„Međutim, ovaj zadatak treba rešiti pragmatično i efikasno, uzimajući u obzir pozitivno i negativno iskustvo. Usložnjavanje strukture samo će omesti proces“, ukazuje Čurkin. Čitajte više 

Rusija i Francuska pripremile nacrt sporazuma o „mistralima“ - Rusija i Francuska su pripremile nacrt sporazuma o nosačima helikoptera tipa „mistral“, rekao je izvor u sferi vojno-tehničke saradnje.

Prema njegovim rečima, dokument će biti potpisan nakon njegovog odobrenja na nivou vlada dveju zemalja.

„Vlade dvju zemalja treba da stave svoje potpise na nacrt dokumenta koji su usaglasile ekspertske delegacije Rusije i Francuske. On je spreman za potpisivanje“, pojasnio je on.

Ministar odbrane Francuske Žan-Iv le Drijan izjavio je ranije na kraju pres-konferencije u Vašingtonu da će gubici francuskog budžeta od raskida ugovora za neisporuku nosača helikoptera tipa „mistral“ iznositi 1,2 milijarde dolara. 

Video vesti za 11.07.

Sukobi između ekstremističkog "Desnog sektora" i ukrajinske policije

Razmena vatre na punktu kod Jelenovke

Borbe na aerodromu u Donjecku

Izveštaj sa ratišta kod Prvomajska

Detonacije u Donjecku

Komandant "Givi" o situaciji na aerodromu

Kijevske snage u Širokinu (čečeni) - u pozadini hrvatska zastava

Ukrajina - iz minuta u minut -

  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 

,

Komentari (0) Dodaj komentarOSTALE VESTI IZ RUBRIKE Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 11.07.[2015-07-12 08:43:48]

  Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje    Situacija na frontu za 10.07. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na...

Oružani sukobi između ekstremističkog ``Desnog sektora`` i ukrajinske policije[2015-07-11 22:09:32]

U napadu pripadnika ekstremističke organizacije "Desni sektor", na teretanu i stanicu saobraćajne policije u Mukačevu u...

Klinton: Rat koji sam poveo protiv Republike Srpske i Srbije dve najvažnije stvari koje sam uradio[2015-07-11 21:24:03]

"Demokratija"

Merkelova i Oland pritiskaju Porošenka[2015-07-11 10:03:22]

Nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik Francuske Fransoa Oland zatražili su od ukrajinskih vlasti da omoguće...

Cipras dobio snažan mandat za pregovore[2015-07-11 10:02:11]

Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je da je dobio snažan mandat da završi pregovore sa međunarodnim...

Vaše veličanstvo, šta će mi imanje ako nema Srbije…[2015-07-11 09:57:55]

Milić Stančetić, zemljoradnik iz Banovog Polja, preminuo je pre 20 godina u 105. godini kao poslednji...

Da li će deca Romanovih konačno biti sahranjena[2015-07-11 09:53:44]

Rusija traži da se potvrdi identitet posmrtnih ostataka za koje se veruje da pripadaju prestolonasledniku Alekseju...

Nova američka nuklerana bomba zamenjuje stare[2015-07-11 09:51:22]

Nova atomska bomba B61-12 zameniće četiri ranije varijante, kaže portparol američke Nacionalne administracije za nuklearnu bezbednost. Nuklearna...

Banka BRIKS-a i Azijska banka − banke budućnosti[2015-07-11 09:49:45]

Lideri država organizacije BRIKS usvojili su završnu deklaraciju koja odražava današnju političku i ekonomsku situaciju u...

Cipras je poput Šarla de Gola[2015-07-11 09:47:50]

Ni veliki ekonomski spoljni pritisak, ni razmere političkog uspeha u zemlji nisu uspeli da ga izbace...


NAJNOVIJE VESTI

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.