Izvor: Vostok.rs, 10.Jun.2017, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 09.06.

  

Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  
 
Karta situacije na frontu za 08.06. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje



Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod





 
  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 



Pregled dešavanja na ratištu u Novorusiji za 09.06
.
 

Kijevske snage 52 puta napale teritoriju DNR - Prema saopštenju Ministarstva odbrane DNR kijevske snage su za protekla 24 sata 52 puta napali teritoriju DNR. Pod vatrom kijevskih snaga našlo se 20 naseljenih mesta u DNR. Tokom napada poginuo je jedan pripadnik vojske DNR a oštećeno je 8 stambenih objekata.



Juče popodne i sinoć kijevske snage su otvarale vatru na Trudovski u Petrovskom rejonu Donjecka. 

Narodna milicija LNR saopštila je da su kijevske snage tokom prethodnog dana 27 puta napale pozicije Narodne milicije u području naselja Almaznoe, Sokoljniki, Frunze,Donjecki, Kalinovo, Želobok, Sokoljniki, Smeloe, Logvinovo i Veselogorlovka, kao i gradova Kirovsk i Stahanov.



Sinoć oko 21:00 kijevske snage su napale Jasinovatu. Tokom napada oko 500 stanovnika ostalo je bez struje.

Pregled napad na LNR



Pregled političko-ekonomskih i drugih vesti za 09.06.
 

Zigmar: Evropa bez Rusije ne može sama da reši konflikte u Ukrajini i Siriji - U intervjuu za Spiegel Online Zigmar Gabrijel je izjavio da Rusija ima samo jednog pravog partnera koji je u stanju da modernizuje njenu ekonomiju, „i u Moskvi sve bolje to shvataju“.

Nemačka je veoma zainteresovana i za „razumne odnose“ između Rusije i SAD. Berlinu su potrebna oba partnera, jer „Evropa ne može sama da reši konflikte u Ukrajini i Siriji, rekao je šef spoljnopolitičkog resora Nemačke.

U dugoročnoj perspektivi Rusija nije zainteresovana za to da se vezuje za Iran, misli Gabrijel.

„Nije u interesima Moskve da uz pomoć Irana pojača pozicije Bašara Asada toliko da on jednom prestane da traži pomoć Rusije“, pretpostavio je Zigmar Gabrijel.

SAD: Sankcije najbolji instrument da se Rusija prisili da ispuni svoje obaveze - SAD će ostaviti na snazi sankcije protiv Rusije do razrešenja ukrajinske krize i smatraju ih „najboljim instrumentom“ pritiska na Moskvu, izjavila je na brifingu portparolka Bele kuće Sara Sanders.

„Administracija je posvećena održavanju postojećih sankcija protiv Rusije. Mi ćemo ih zadržati sve dok Moskva u potpunosti ne ispuni svoje obaveze u razrešenju krize u Ukrajini“, rekla je Sandersova.

Prema njenim rečima, režim sankcija je najbolji instrument da se Rusija prisili da ispuni svoje obaveze.

„Administracija će nastaviti da radi sa Kongresom kako bi se uverila da preduzimamo najbolje akcije koje odgovaraju spoljnopolitičkim interesima SAD“, istakla je Sandersova.

Ukrajina - iz minuta u minut -
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 10.06.

Izvor: Vostok.rs, 11.Jun.2017, 09:45

  . . Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  .  . Karta situacije na frontu za 08.06. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje. . . . Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod. . . . .  .   OVDE...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.