Izvor: Vostok.rs, 09.Avg.2018, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 08.08.

  

Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  
 
Sprovođenje Minskih sporazuma - kliknuti na kartu za uvećanje


Karta situacije na frontu za 06.08. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje



Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod





 
  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 



Pregled dešavanja na ratištu u Novorusiji za 08
.08



Stanje na frontu - 




Pregled političko-ekonomskih i drugih vesti za 08.08.

 
 Slucki: Nameravamo da u potpunosti obnovimo saradnju sa američkim kongresom - Ruska Državna duma namerava da u narednih nekoliko meseci preduzme značajne korake kako bi u potpunosti obnovila saradnju sa američkim kongresom, izjavio je šef komiteta Donjeg doma ruskog parlamenta za međunarodne odnose Leonid Slucki, nakon sastanka sa američkim senatorom Rendom Polom, koji je doputovao u zvaničnu posetu Moskvi.

Istovremeno, Slucki je naveo da će Duma raditi i na potpunoj obnovi i sa evropskim institucijama, a pre svega sa Evropskim parlamentom.

„Bez bilo kakve utopije - mi ćemo u narednih nekoliko meseci preduzeti značajne korake, kako bi se saradnja obnovila u punom formatu i sa Kongresom i sa Evropskim parlamentom“, istakao je.


Međutim, Slucki je ukazao i da su ti koraci za sada jednostrani, jer još uvek nije poznato da li će tu inicijativu pokrenuti i druga strana.


„Za sada su to samo naše namere koje ćemo mi forsirati. Međutim, o rezultatima ćemo moći da govorimo tek na jesen“, dodao je Slucki.
 
Ukrajina - iz minuta u minut -


   OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 
 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.