Izvor: Vostok.rs, 06.Avg.2018, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 05.08.

  

Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  
 
Sprovođenje Minskih sporazuma - kliknuti na kartu za uvećanje


Karta situacije na frontu za 01.08. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje



Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod





 
  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 



Pregled dešavanja na ratištu u Novorusiji za 05
.08



Stanje na frontu - 




Pregled političko-ekonomskih i drugih vesti za 05.08.

 
 Kijev: Sudbina zakona o statusu Donbasa zavisi od Zapada - Predsednik Vrhovne rade Ukrajine Andrej Parubij izjavio je da odluka o tome da li će zakon o specijalnom statusu Donbasa, koji ističe u oktobru, biti produžen zavisi od stavova međunarodnih partnera, prenose ukrajinski mediji.
„Savetovaćemo se da li ima potrebe produžavati taj zakon ili ne. Umnogome će to zavisiti od stava naših međunarodnih partnera. Jasno je da je neophodno nastaviti politiku sankcija prema Rusiji“, rekao je on.

Parubij je podsetio i da je prošle godine, kada je trebalo doneti odluku da se zakon produži na godinu dana, takođe bio stava da takva mera nema nikakvog uticaja na realnu situaciju na terenu.


Zakon o specijalnom statusu Donbasa, koji je usvojen 2014. godine, nakon sporazuma u Minsku, ističe u oktobru ove godine. 


Zakon propisuje da će određene oblasti Donbasa, koje ne kontroliše Kijev, dobiti specijalan status tek nakon održavanja lokalnih izbora prema ukrajinskom zakonu i pod nadzorom međunarodnih posmatrača. Međutim, izbori nisu održani, a specijalni status  DNR i LNR ostao je mrtvo slovo na papiru. 
Ukrajina - iz minuta u minut -
   OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 
 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut - 05.08.

Izvor: Vostok.rs, 06.Avg.2018

  . . . Pregled dešavanja na ratištu u Siriji za 05.08.. . . . Stanje na frontu -  ..  . Pregled političkih i drugih vesti za 05.08. . .  .  Moskva: Računamo da će SAD preduzeti sve mere da ne dođe do kršenja dogovora o Siriji -  Rusija računa na to da će američke...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.