Izvor: Vostok.rs, 05.Sep.2017, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 04.09.

  

Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  
 
Karta situacije na frontu za 04.09. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje



Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod





 
  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 



Pregled dešavanja na ratištu u Novorusiji za 04
.09


Kijevske snage granatirale punkt Zajedničkog centra za kontrolu i koordinaciju primirja - Kijevske snage granatirale su jutros punkt Zajedničkog centra za kontrolu i koordinaciju primirja u naselju Bezimenoe u Teljmanovskom rejonu na jugu DNR.

«Jutros oko 06:15 ukrajinske snage su granatirale naselje Bezimenoe. Projektili su padali nedaleko od punkta Zajedničkog centra za kontrolu i koordinaciju neprijateljskih strana. Oficiri su uspeli da se evakuišu u skrovište»-saopštio je predstavnik ZCKK iz DNR a prenosi Donjecka agencija novosti.

On je dodao da žrtava nije bilo.


Pregled političko-ekonomskih i drugih vesti za 04
.09.

Kosačov: Destabilizacija u Ukrajini ojačava samo aktuelnu kijevsku vlast - Destabilizacija u Ukrajini ojačava samo aktuelnu kijevsku vlast, kao i stepen histeričnosti o „agresiji i terorističkim napadima“ Rusije, izjavio je za Sputnjik predsedavajući međunarodnog odbora Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačova.

„Ukrajinska vlada nastavlja sa naporima da izgradi virtuelnu stvarnost, ovog puta iz usta direktora Službe bezbednosti Ukrajine Vasilija Gricaka. U svom javnom obraćanju direktoru Federalne službe za bezbednost Rusije, Gricak je izrazito emocionalnim tonom nagomilao pretpostavke jedne besmislenije od druge (o navodnom učešću Rusije u terorističkim napadima u Ukrajini kako bi destabilizovali situaciju u Rusiji i dali osnovu za invaziju Rusije na Ukrajinu), predstavljajući ih kao dokaze“, rekao je ruski senator.

„Jasno je da nije predstavljen nijedan dokaz“, istakao je Kosačov. „Ali kada im je bila potrebna propaganda?“, dodao je on.

Prema njegovim rečima, „destabilizacija u Ukrajini jača samo aktuelnu vlast u Kijevu, kao i stepen histeričnosti o agresiji i terorističkim napadima, direktno proporcionalno rastućem nezadovoljstvu Ukrajine i Evrope Kijevom“.

Kosačev smatra da je nakon što su u Rusiji uhapšeni pravi, a ne virtuelni ukrajinski diverzanti, čini se da SBU nema drugog izbora osim da postupa po poznatoj izreci: lopov najjače viče „držite lopova“. „Nadam se da će obični Ukrajinci zanemariti ovu izreku“, zaključio je ruski političar.

Kijev optužio FSB za organizovanje terorističkih napada - Načelnik Službe bezbednosti Ukrajine Vasilij Gricak, obraćajući se direktoru FSB-a Aleksandru Bortnjikovu, optužio je ruske obaveštajne službe za organizovanje terorističkih napada na teritoriji Ukrajine.

„Obraćam Vam se kao oficir oficiru. Čak i u uslovima rata postoje pravila koja agenti obaveštajne službe ne smeju da prekrše“, rekao je Gricak u emisiji televizije „Prjamoj“.

Prema njegovim rečima, agenti obaveštajnih službi povezani su sa terorističkim napadima u Odesi, Harkovu, Hersonu i drugim gradovima. Gricak je dodao i da Rusija traži izgovor za pokretanje vojne operacije u celoj Ukrajini.

Ranije je predstavnica predsednika Ukrajine u Vrhovnoj radi Irina Lucenko izjavila da će Rusija u ukrajinskom nacrtu zakona o reintegraciji Donbasa biti označena kao „zemlja agresor“.

Prethodno je predsednik Ukrajine Petro Porošenko najavio planove da Vrhovnoj radi predloži zakon o reintegraciji Donbasa. Poslanici navode da taj dokument predviđa da se teritorije Donbasa koje nisu pod teritorijom Kijeva označe kao „okupirane“ i da ukrajinske snage budu u stanju borbene gotovosti.
  Ukrajina - iz minuta u minut -
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.