Ukrajina diže cenu gasa u nebo

Izvor: B92, 26.Mar.2014, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina diže cenu gasa u nebo

Kijev -- Ukrajina će od 1. maja povećati cenu gasa za domaće potrošače za više od 50 odsto, a do 2018. će nastaviti sa daljim poskupljenjem gasa prema vremenskom okviru.

Ovaj potez, koji će očigledno izazvati veliko negodovanje kod običnih građana Ukrajine, preduzet je na zahtev Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), izjavio je neimenovani zvaničnik ukrajinske energetske kompanije Naftogas, javlja Rojters.

Privremena ukrajinska vlada, sa premijerom Arsenijem Jacenjukom na čelu, trenutno je u poslednjoj fazi pregovora sa MMF-om o dobijanju paketa pomoći u iznosu od 15-20 milijardi dolara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajina diže cenu gasa za 50 odsto!

Izvor: Press, 26.Mar.2014

Ukrajina će od 1. maja podići cenu gasa za domaće potrošače za preko 50 odsto, a do 2018. će nastaviti sa daljim poskupljenjem gasa prema vremenskom okviru.

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.