Ukrajina će poludeti: Nemačka poslala loša oklopna vozila

Izvor: B92, 19.Feb.2024, 09:54

Ukrajina će poludeti: Nemačka poslala loša oklopna vozila

Nemačko ministarstvo odbrane isporučilo je Ukrajini oklopna vozila koja su bila potpuno neprikladna za borbu, piše njemački Bild.

Kako navodi ovaj medij, vozila su kupljena po dosta većim cenama.

Ministarstvo je početkom juna 2023. godine potvrdilo jednom nemačkom listu da će Nemačka isporučiti Ukrajini 66 oklopnih vozila. Iz porudžbine su isključena oklopna vozila "Reihnmetall", koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su teža i zaštićenija.

Kao rezultat toga, Ministarstvo odbrane odlučilo se za vozila proizvođača "Flensburger Fahrzeugbau".

Ovi oklopni transporteri razvijeni su u Sjedinjenim Američkim Državama, njihov izvorni naziv je "Batt Umg" i proizvode se u raznim zemljama po američkoj licenci.

Do sada je, prema popisu objavljenom na stranicama vlade Nemačke, Ukrajina dobila 48 oklopnih vozila ovog tipa.

Kako piše Bild, pokazalo se da su oklopni transporteri potpuno neprikladni za operacije na bojnom polju kao i za borbene uslove.

Pre svega, to je zbog tankog oklopa, koji praktično ne štiti od artiljerijske, raketne i minobacačke vatre.

Oklop oklopnog transportera pruža samo zaštitu od ručnog vatrenog oružja, što ga čini neprikladnim u određenim operativnim kontekstima.

Prema podacima Bilda, cena svakog oklopnog vozila na tržištu procenjuje se na između 185.000 i 208.000 eura. Međutim, poverljivi dokumenti nemačkog ministarstva odbrane pokazuju da je za svako vozilo plaćeno 600.000 eura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ŠOK ZA UKRAJINU! Nemačka poslala KATASTROFALNA oklopna vozila, za borbu nisu, a cenu PREĆUTALI

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Feb.2024

Skandal zbog oklopnih vozila..Nemačko ministarstvo odbrane isporučilo je Ukrajini oklopna vozila koja su bila potpuno neprikladna za borbu, piše nemački Bild...Kako navodi ovaj medij, vozila su kupljena po dosta većim cenama...Ministarstvo je početkom juna 2023. godine potvrdilo jednom nemačkom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.